Carnavalsmis en druk programma Stuuverkes

Het weekend voor de drie dolle dagen staat in het teken van de jeugd, uitreiking Earestuuver en de carnavalsmis. Als afsluiter uiteraard de Neugoamd bij Verenigingsresidentie ’t Peuleke.

Happy fris-disco en jeugdgala

De Stuuverkes met prinses Afke en jeugdprins Max hebben een volle agenda. Vrijdagavond gaan ze met z’n allen naar de ‘Happy fris-party’ in De Lutte, georganiseerd door de Bosdüvelkes. Samen met andere jeugdcarnavalisten mogen ze de voetjes van de vloer gooien tijdens het thema ‘glow in the dark’. Veel plezier allen!

Jeugdgala

Zaterdagmiddag 23 februari mogen De Stuuverkes samen met andere jeugdhoogheden in Twente strijden om de felbegeerde beker tijdens het Twentse Jeugdgala in Enschede. ’s Avonds gaat het feest verder, want dan organiseert Scouting Rossum voor de 44e keer het jeugdgala in de Blokhut, vanaf 19.00 uur (zaal open: 18.30 uur). Alle kinderen vanaf groep 5 t/m 2e klas voortgezet onderwijs zijn welkom. Er gaat om 18.30 uur een gratis bus vanaf het Thijplein naar de Blokhut. Dit geldt alleen voor de heenweg!!!! Fietax stelt de bus beschikbaar. Einde jeugdgala is 21.15 uur.

Lees verder onder de foto.

Carnavalsmis zondagmorgen vanaf 9.30 uur

Vorige week heeft pastor Zeinstra, middels een prachtige brief, alle wagenbouwers in Rossum uitgenodigd voor de carnavalsmis. Deze bijzondere viering is zondagmorgen 24 februari vanaf 9.30 uur in de Plechelmuskerk. Iedereen is uiteraard welkom!! Kom verkleed!. In samenwerking met koor TuImbe, dorpsdichter Peter Weusthof en hofkapel Melomanie wordt het een bijzonder samenzijn, zo vlak voor het drukke carnavalsweekend. Na afloop van de mis leggen de Hoogheden een bloemstuk neer bij het monument van ’n Lesten Stuuver op het kerkhof.

Uitreiking Earestuuver aan Petra oude Lashof

Na de carnavalsmis is de uitreiking van de Earestuuver. Dit jaar ontvangt Petra oude Lashof dit ere-metaal, omdat zij zich vele jaren verdienstelijk heeft ingezet (en nog steeds doet) voor de Rossumse gemeenschap. Iedereen die zich betrokken voelt is van harte welkom. De uitreiking start exact om 11.11 uur in Rabo de Cocer. Kom gerust iets eerder. De koffie staat klaar.

Neugoamd start om 18.00 uur; kom op tijd!

Zondagavond 24 februari start vanaf 18.00 uur de Neugoamd bij Boer’n Bistro ’t Peuleke. Kom op tijd, want het wordt druk. Maar liefst 10 zusterverenigingen bezoeken onze Verenigingsresidentie. Prins Tim en Adjudant Laurens zullen de Hoogheden met open armen ontvangen en kort toespreken. De vele dweilorkesten staan garant voor de gezellige muziek. Uiteraard is onze Hofkapel Melomanie aanwezig, maar ook dweilorkest Lavasjkierie en Krisus.

Lees verder onder de foto.

Burgemeester geeft macht uit handen

Wil je nog snel een schuurtje in de tuin, zonder rompslomp van vergunningen et cetera? Dan moet je na woensdag 27 februari naar Prins Tim en Adjudant Laurens. Woensdagavond vanaf 19.30 uur ontvangen zij namelijk, uit handen van de burgemeester van Dinkelland, de gemeentesleutel. Vanaf dan hebben onze Hoogheden het voor het zeggen in ’t Görtnkeurndoarp. De sleuteloverdracht vindt plaats in het gemeentehuis.