Earestuuver voor Tonny Braakhuis

Manusje-van-alles Tonny Braakhuis ontvangt Earestuuver

Tonny Braakhuis ontvangt dit jaar de Earestuuver. Deze onderscheiding wordt elk jaar uitgereikt door carnavalsvereniging ’n Lesten Stuuver aan een persoon die zich langdurig vrijwillig heeft ingezet voor de Rossumse gemeenschap. Dat Tonny dit eremetaal dik verdiend heeft tonen de statistieken wel aan. Maar liefst 35 jaar is hij actief lid van ’n Lesten Stuuver. Bij het Oranje Comité Rossum verricht hij al 25 jaar diverse hand-en-spandiensten. Verder is hij zo’n 25 jaar betrokken bij de ‘Groep van 70’. Deze groep is elk jaar verantwoordelijk voor het innen van donaties ten behoeve van Kerkbalans. En oud-prins Tonny doet nog veel meer. Wat hieronder staat is een bloemlezing.

Nog steeds actief

In 2014 werd Tonny al benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn tomeloze inzet voor Rossum, Volthe en Lemselo. Geen reden voor hem om op zijn lauweren te rusten. Integendeel. Hij deed er nog een schepje bovenop en is voor vele organisaties in het dorp een duizendpoot en niemand doet tevergeefs een beroep op hem. Niet alleen het aantal jaren dat Tonny zich vrijwillig inzet voor de parochie is reden om hem de Earestuuver te geven. Ongekend hoeveel taken Tonny uitvoerde en nog steeds uitvoert bij de verschillende verenigingen.

Lees verder onder de foto.
Tonny Braakhuis

Tonny Braakhuis ontvangt dit jaar de Earestuuver.

Sinds 1985 zit Braakhuis in de raad van elf van ’n Lesten Stuuver. In 1994 was hij hoogheid. Van 1995 tot en met 2005 was hij Vorst en dus verantwoordelijk voor de organisatie van de raad van elf. Tevens was hij prinsbegeleider en regelde alle zaken rondom de hoogheden. Van 2006 tot en met 2009 was hij president van ’n Lesten Stuuver en daarna nog enkele jaren penningmeester. Nog steeds is Braakhuis actief binnen de verschillende commissies van de vereniging, waaronder de jubileumcommissie.

Bij Oranje Comité Rossum is Tonny sinds 1995 betrokken. Inmiddels is hij 12 jaar vicevoorzitter van deze club. Braakhuis is binnen deze club medeverantwoordelijk voor de organisatie van vele activiteiten waaronder de festiviteiten tijdens Koningsdag. Daarnaast is hij direct betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse kermis in het dorp.

Uitreiking van de 40e Earestuuver is zondag 16 februari vanaf 11.11 uur in cultuurhuis Rabo de CoCer. Daarvoor is de Carnavalsviering in de H. Plechelmuskerk vanaf 9.30 uur.