Elke woning krijgt een vlag; help mee!

’n Lesten Stuuver trakteert: elke woning krijgt een vlag!

Het is feest, want ’n Lesten Stuuver jubileert en in dat kader geeft de carnavalsvereniging iedereen een cadeau. Om ’t Görtnkeurndoarp in feeststemming te brengen en te houden ontvangt elke woning in Rossum, Volthe en Lemselo gratis een vlag, met stok en houder. Is dat geen geweldig jubileumcadeau? Hofontwerper Peter Damink heeft de vlag ontworpen. Er is gekozen voor een ‘neutrale’ vlag, zodat deze niet alleen met carnaval in het dorp en buitengebied wordt opgehangen, maar ook bij andere feestelijkheden, zoals Koningsdag en kermisweekend. De kleuren rood, wit en blauw symboliseren niet alleen de Nederlandse vlag, maar het zijn ook de kleuren van ’n Lesten Stuuver en komen voor bij diverse andere organisaties en verenigingen in het dorp. Kortom: Rossum, Volthe en Lemselo hebben een eigen vlag!

Alle woningen in Rossum ontvangen een kioskvlag, gratis, omdat ‘n Lesten Stuuver 55 jaar bestaat.

Monument kerkhof

Het is een traditie van ’n Lesten Stuuver om het dorp een cadeau te geven in een jubileumjaar. Elf jaar geleden ging het om een monument op het kerkhof. Nu dus ruim 900 vlaggen. 

Verspreiding van de vlaggen is een hele klus

We gaan de vlaggen op 1 dag uitdelen en we monteren gelijk de vlaggenhouder aan de muur middels 4 rvs-bouten.
Het uitdelen van de vlaggen gebeurt op zaterdag 18 januari door tientallen leden van ’n Lesten Stuuver. Maar!!! We hebben ook hulp nodig van jullie. Daarom benaderen we per straat een aantal mensen om te vragen of zij als ‘coördinator’ willen optreden, want zonder hulp van jullie gaat het ons niet lukken de klus in 1 dag te klaren, zodat aan het eind van de middag Rossum, Volthe en Lemselo er feestelijk ‘bijhangt’….

Wat je vooraf kunt doen!!

  •  Houd zaterdag 18 januari vrij en help ons mee de vlaggen te monteren. Boren en bouten hebben we. Soms kan een trap handig zijn, alsmede stroom. Heb je zelf een (accu)boormachine? Laat haar dan niet in de schuur liggen…
  • Belangrijk is ook om zelf al te gaan kijken waar je de vlag wil hebben aan de voorkant van de woning. Overleg met de buren, zodat de vlag in één straat allemaal op dezelfde hoogte hangt. Ben je er niet zaterdag 18 januari, geef dan door aan je buren waar je de vlag wil hebben!! Voor de duidelijkheid. Elke woning krijgt dus een vlaggenhouder van aluminium aan de muur.
  • Als je geen vlag wil, dan kan dat uiteraard ook. Geef dit door als we langskomen die zaterdag. Ben je de 18e er niet en de buren weten van niets, dan monteren we de vlaggenhouder niet.
  • Ben je voor oud en nieuw niet benaderd als ‘coördinator’ maar je wil dit wel heel graag zijn in je straat, mail dan naar voorzitter@n-lesten-stuuver.nl. Bellen/WhatsApp mag ook (Martijn ter Horst, 06-10898877). Dit geldt ook als je wel de hele dag mee wil helpen met ons om de ruim 900 vlaggen uit te delen en te monteren in Rossum, Volthe en Lemselo. We starten om 8.00 uur en hopen aan het eind van de middag klaar te zijn.