Recordpoging voor Guinness Book of World Records

De eerste stappen tijdens een oefen-avond.

Langste polonaise qua afstand lopen

In het kader van het jubileumjaar van ’n Lesten Stuuver gaan we een poging doen voor het Guinness Book of World Records. We willen het record van de langste polonaise in ‘conga line’ verbeteren. Dit houd in dat er met een groep van minimaal 10 personen een zo lang mogelijke afstand moet worden gelopen in polonaise op de maat van muziek en met een bepaald pasje. Het huidige record staat op 18,224 km en staat op naam van een groep uit Ipswich (Engeland). Deze groep kreeg het record vorig jaar april op naam.

Recordpoging officieel aangemeld

In juli 2019 hebben wij de recordpoging aangemeld bij Guinness World Records. In september 2019 kregen we de bevestiging dat de aanvraag is goedgekeurd. Daarna gingen we van start met de organisatie. We hebben een groep lopers bereid gevonden om het huidige record te verbeteren.

Achterste rij vlnr: Mayra Westerhof, Jet Nolten, Lotte Horsthuis, Eva Weusthof, Marc Smellink, Anouk Wienk en Thomas Weusthof.
Voorste rij vlnr: Sophie Kokhuis, Rowel Hesselink, Jorien Nolten, Anne Olde Hanter en Marel Scholten. 

Datum: zaterdagmorgen 22 februari 2020
Plaats: kunstgrasveld v.v. RSC
Aanvang: 7.00 uur

De planning is om de recordpoging te hebben volbracht voordat de optocht in Rossum begint. Daarom starten we om 7.00 uur ‘s morgens. De organisatie van deze recordpoging is in handen van Michel Letteboer, Rob Nolten, Tonny Braakhuis en Bertus Olde Hanter. Binnenkort meer nieuws over deze recordpoging en de enthousiaste groep lopers die nu al staan te trappelen van ongeduld !!