Wereldprestatie lopers tijdens recordpoging “longest distance danced in a conga line”

   

Zaterdag 22 februari 2020 heeft een groep van 12 lopers in het kader van het 55 jarig jubileum van ‘n Lesten Stuuver geprobeerd een nieuwe record voor het Guinness Book of Records neer te zetten. De officiële titel is  “longest distance danced in a conga line” wat inhoud dat ze op de maat van de muziek met een bepaald pasje een zo groot mogelijke afstand moeten afleggen in polonaise vorm. Het officiële record staat nu nog op 18,224 km. Daarnaast is er nog een groep is Engeland wachtende op de toekenning van hun gelopen record van 22,4 Km.

Record gezet op precies  25 km

Rossum zal Rossum niet zijn dat er natuurlijk geprobeerd is om daar overheen te gaan.
Na het lopen van 100 rondes van 250 meter op het sportcomplex van v.v. RSC in iets meer dan 7 uur (incl. pauzes) stond de teller precies op een trotse 25 km. Een geweldige prestatie door een enthousiaste groep die zich niet door de harde wind en een bui regen van de wijs liet brengen. Binnenkort wordt al het bewijsmateriaal opgestuurd en daarna is het 12 weken wachten op antwoord of het record wordt toegekend.

 

De trotse lopers:
Achterste rij vlnr: Mayra Westerhof, Jet Nolten, Lotte Horsthuis, Eva Weusthof, Marc Smellink, Anouk Wienk en Thomas Weusthof.
Voorste rij vlnr: Sophie Kokhuis, Rowel Hesselink, Jorien Nolten, Anne Olde Hanter en Marel Scholten.