Earestuuver voor Petra oude Lashof

Vrijwilligster Petra oude Lashof (57) ontvangt dit jaar de Earestuuver. Dit eremetaal reikt carnavalsvereniging ’n Lesten Stuuver elk jaar uit aan een persoon die zich langdurig vrijwillig inzet voor de Rossumse gemeenschap.

Petra heeft zich 25 jaar ingezet voor toneelvereniging ATR in Rossum, waarvan 23 jaar als regisseur. Daarvoor was ze, zowel op het tonaal als achter de schermen, ruim 10 jaar actief voor de KPJ, afdeling Rossum.

Lees verder onder de foto.

Rossum Buitengewoon

Sinds de oprichting van Stichting Rossum Buitengewoon in 2003 is Petra hierbij betrokken. Deze stichting zet zich in voor muzikale en culturele beleving in de kern. Daarnaast bevordert het de samenwerking tussen verschillende Rossumse organisaties. Samen met anderen speelde Petra een grote rol, zowel op als achter het podium, als actrice en zangeres tijdens meerdere grote theaterproducties, zoals Dik Trom, En dat alles omdat ze Joden zijn, Spaghetti en Spruitjes en Schuiftrompet en Breedtepass. De voorstellingen waren onder andere te zien in stadstheater De Bond in Oldenzaal, in de Plechelmuskerk en op het voetbalterrein in Rossum.

Lees verder onder de foto.

Gelegenheidsbandje

Petra voelt zich het meest thuis op of achter de bühne, want ze nam ook deel als zangeres aan het gelegenheidsbandje Xeewa van 2007 tot en met 2010. Dit bandje verzorgde diverse uitvoeringen in en buiten Rossum. Verder werd ze vele jaren veelvuldig gevraagd door muziekvereniging St. Henricus in Rossum om mee te helpen met grote muziekproducties.

Jongerentheater

Vanaf 2007 tot heden is Petra de drijfveer achter het Rossumse Jongerentheater. Wekelijks repeteert ze met een groep jongeren voor toneelvoorstellingen of theaterproducties. Daarnaast is ze ook al jaren betrokken bij Jeugdwerk Rossum. Deze club organiseert vele activiteiten voor de jeugd in Rossum, zoals knutselmiddagen, vakantiespelweken en filmmiddagen.

Voor de Rossumse gala’s was Petra 7 jaar de grimeur. Verder is ze al jaren betrokken bij de Rossumse kermis en schminkt ze de loopgroep van wagenbouwvereniging de Keurnmeaiers sinds 2012.

Lees verder onder de foto.

Hemelvaart

Petra Oude Lashof hecht veel waarde aan de leefbaarheid in Rossum. Toen duidelijk werd dat na 40 jaar geen Boeldag meer georganiseerd werd in Rossum tijdens Hemelvaart, dan was zij de kartrekker die samen met anderen het initiatief nam om wat te organiseren tijdens die dag, namelijk ‘Rossum, een gezellige boel’, met kofferbakverkoop, diverse kraampjes en uiteraard muziek en theater.

Tot slot is Petra al jaren betrokken bij het verkeersveiligheidsproject Vomol voor basisschoolkinderen. Om de 2 jaar zorgt zij samen met opleidingsinstituut AOC dat basisschoolkinderen in Rossum leren omgaan met landbouwvoertuigen in het verkeer.

Lees verder onder de foto.

Uitreiking zondagmorgen 24 februari

De uitreiking van de 39e Earestuuver vindt plaats op zondag 24 februari vanaf 11.11 uur in kulturhus Rabo de Cocer in Rossum. Voor aanvang is er vanaf 9.30 uur de carnavalsmis in de Plechelmuskerk in het dorp met medewerking van pastor Zeinstra, koor TuImbe en hofkapel Melomanie. Iedereen die zich betrokken voelt is welkom bij de uitreiking van de Earestuuver.