Stuuverkes

Sinds 1998 heeft ‘n Lesten Stuuver ook een afdeling: de Stuuverkes. Begin december gaan leden van de jeugdcommissie naar de basisschool. Kinderen uit groep 7 kunnen zich opgeven voor de Raad van 11 en kinderen uit groep 8 kunnen zich opgeven voor Prins of Prinses.

De Raad van 11 wordt in de klas geloot in het bijzijn van de kinderen en de juf.  De lootjes van de Prins en Prinses worden op een later tijdstip door de president van de vereniging, Martijn ter Horst, getrokken. Zij krijgen i.v.m. de geheimhouding pas later een berichtje dat zij het zijn geworden.  Net voor de kerst worden zij uitgenodigd om foto’s te laten maken bij Carla Scholten Linde en dan zien ze  wie hun prins(es) zal zijn.

De Stuuverkes hebben een gevarieerd programma. Zo gaan ze een dag dweilen met de “grote” hoogheden en de wagens van de wagenbouwverenigingen bekijken. Ook doen ze mee aan het Twents Jeugdgala. Hier komen 11 verenigingen uit Twente bij elkaar. De hoogheden moeten dan allerlei spellen doen. Daarnaast maken ze ieder jaar in de hal van de Sjeesköttels hun eigen nar. Het laswerk e.d. wordt door leden van de Sjeesköttels gedaan; het plakken en beschilderen mogen de kinderen doen. De nar wordt Rosenmontag in brand gestoken.  Uiteraard gaan ze nog veel vaker op pad maar het hoogtepunt voor hen is natuurlijk de optocht. Met z’n allen op de wagen een feestje bouwen!