vlaggen rossum

Vlaggerdeflapperd! Rossum maakt zich op voor een vlaggenrijk carnavalsweekend!

De straten van ‘t Görtnkeurndoarp staan op het punt om in een zee van rood en blauw te veranderen, want carnavalsvereniging ‘n Lesten Stuuver roept alle inwoners op om hun dorpstrots te tonen door het hele weekend de vlag uit te hangen!

We gaan vlaggen van vrijdag 9 t/m maandag 12 februari

Met carnaval voor de deur, van 9 tot en met 12 februari, is het tijd om de unieke Rossum-vlag, die symbool staat voor onze gemeenschap en haar tradities, in ere te houden. Deze traditie, die begon toen ‘n Lesten Stuuver haar 55-jarig jubileum vierde, zorgt ervoor dat ons dorp elk jaar transformeert in een kleurrijk tafereel, met de afbeelding van onze kerk en de gerstemaaier die fier wapperen in de wind.

Vlag kwijt of nooit gehad? Hup hup naar Paul

Echter, voor wie zijn vlag kwijt is of misschien nog nooit de eer heeft gehad er één te bezitten, is er goed nieuws! Paul van Benthem IJzerwaren, bekend als de winkel waar je alles kunt vinden van een simpele schroef tot een linksomdraaiende schroevendraaier, heeft nu ook de officiële Rossum-vlaggen in de verkoop. Dus geen excuus meer; het is tijd om die vlag te hijsen en te laten zien dat de carnavalsgeest meer dan ooit leeft in ‘t Görtnkeurndoarp!

Het is een prachtige manier om onze verbondenheid en feestvreugde te tonen

“We willen iedereen aanmoedigen om mee te doen en onze straten te versieren met de rood en blauwe vlaggen,” zegt een woordvoerder van ‘n Lesten Stuuver. “Het is een prachtige manier om onze verbondenheid en feestvreugde te tonen. En wie weet, misschien komt de carnavalscommissie wel langs voor een verrassingsbezoek bij de huizen met de meest creatieve vlaggenpresentaties!”

Dus, Rossumers, laat je creativiteit de vrije loop, hang die vlag uit, en maak je klaar voor een onvergetelijk carnavalsweekend vol vreugde, kleur en gemeenschapszin. Vlaggerdeflapperd, laat die vlaggen maar wapperen!

Programma carnavalsweekend

Hieronder in het kort het programma van komend weekend. Tot dan! Check hier voor het complete programma carnaval in Rossum.

programma carnaval rossum

Een verkorte weergave van het programma carnavalsweekend 2024.

route optocht oldenzaal 2024

Moedig samen Rossumse deelnemers aan tijdens optocht Oldenzaal

Komende zondag, 11 februari, kleurt de Boeskoolstad opnieuw in feestelijke tinten voor de Grote Twentse Carnavalsoptocht. Carnavalsvereniging ‘n Lesten Stuuver roept alle Rossumers op om in eenheid de deelnemers uit ons eigen Rossum aan te moedigen. Een dag vol vreugde, saamhorigheid en onvergetelijke momenten staat op ons te wachten, en jij kunt daar deel van uitmaken!

Locatie: Kruisstraat. Let op!! Route loopt andersom

De locatie is vertrouwd maar de route is vernieuwd; we verzamelen aan de Kruisstraat in Oldenzaal, vooraan in de optocht. Let op: dit jaar neemt de optocht een andere wending en loopt andersom! Wees dus op tijd bij onze trailer; om 13.55 uur verwachten we de eerste deelnemers.

Lees verder onder de afbeelding

optocht oldenzaal route

Rond 13.55 uur komen de eerste nummers van de optocht bij ons langs aan de Kruisstraat. Zie cirkel.

Drank en hapjes aanwezig tijdens optocht Oldenzaal

Dit is dé kans om samen met de Rossumers onze lokale helden te steunen. Prins Alex en Adjudant Jeroen zullen ook van de partij zijn, waardoor de dag nog specialer wordt. Terwijl we de optocht beleven, bieden we tegen betaling ook consumpties (drank en hapjes) aan, hoewel deelnemen hieraan volledig vrijblijvend is. Voor jullie comfort is er ook een toilet aanwezig.

Organisatie in handen van Lavasjkierie

We zijn trots te melden dat de organisatie in handen is van dweilorkest Lavasjkierie. Hun inzet zorgt jaarlijks voor een middag vol gezelligheid en muzikale omlijsting tijdens de Grote Twentse Optocht.

Mis deze prachtige dag niet en sluit aan bij ‘n Lesten Stuuver en alle Rossumers in deze grandioze viering van carnaval. Laten we er samen een onvergetelijke dag van maken. Tot zondag!

Carnavalsviering n lesten Stuuver

Livestream Carnavalsviering, 4 februari

Kun je zelf niet fysiek naar de Carnavalsviering van ‘n Lesten Stuuver, komende zondag 4 februari? Volg dan deze viering live via de livestream van H. Plechelmuskerk.

Klik hier voor de livestream. Deze start 10 minuten voor aanvang van de Carnavalsviering, zondagochtend 4 februari.

Carnavalsviering start om 9.30 uur

monument n lesten stuuver

Na de Carnavalsviering leggen we een bloemstuk bij het monument op het kerkhof.

De 22e Carnavalsviering van ‘n Lesten Stuuver in de H. Plechelmuskerk start om 9.30 uur. Voorganger is pastor Theo van der Sman. Muzikale ondersteuning is er van Themakoor Tu-Imbe en Hofkapel Melomanie. Iedereen is van harte welkom. Kom gerust in je carnavalsoutfit. 

Na de viering gaan we met iedereen naar het monument op het kerkhof en staan we stil bij iedereen die ons is ontvallen.

Uitreiking Earestuuver aan Marga Leferink

Na de Carnavalsviering start om 11.11 uur de uitreiking van de 44ste Earestuuver aan Marga Leferink in kulturhus De CoCer. Iedereen die zich geroepen voelt is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De koffie staat klaar.

playbackshow

Geef je op voor playbackshow op Rosenmontag

Carnavalsvereniging ‘n Lesten Stuuver zet Rossum op z’n kop met een sprankelende kinderplaybackshow tijdens het kindercarnaval op maandag 12 februari bij partycentrum Hutten. Het belooft een dag vol verrassingen te worden, waarbij de jonge deelnemers hun idolen kunnen imiteren. Starttijd voor het kindercarnaval is 14.15 uur, maar zet je wekker niet te scherp, want de playbackshow begint pas om 14.45 uur.

Opgeven voor playbackshow voor 1 februari

Voor alle aspirant-popsterren en badkamerzangers: dit is je kans om te schitteren! Inschrijven kan tot 1 februari. Dus haal je beste moves uit de kast, oefen die lip-sync tot in perfectie, en scan de QR-code op de poster hieronder of via deze link. Of meld je aan bij basisschool De Kerkewei.

Maar let op: er is een limiet van 16 groepen, dus vol = vol, en nee, er is geen VIP-wachtlijst voor volgend jaar als je dit keer niet mee kunt doen. Dus, waar wacht je nog op? Dit is jouw kans om de nieuwe playbackkoning of -koningin van ‘t Görtnkeurndoarp te worden!

Playbackshow met 5 prijzen

Met 5 prijzen in de aanbieding, waaronder de aanmoedigingsprijs en de prijs voor het best verklede kind, is er voor elk wat wils. Dus zelfs als je stembanden niet meewerken, kun je nog steeds de show stelen met je outfit.

De playbackcommissie van ‘n Lesten Stuuver zit al op het puntje van hun stoel in afwachting van het jonge talent uit Rossum, groep 1 t/m 8. Dus, trek je beste kostuum aan, smeer die stembanden (of niet) en maak je klaar voor een middag vol playbackplezier!

Foto’s

Let op. Er worden foto’s gemaakt tijdens kindercarnaval. Wil je niet op de foto, geef dit dan door aan de Hoffotografen. Foto’s worden gebruikt op sociale media, site ‘n Lesten Stuuver en/of in de Griepstuuver.

Scan de QR-code en geef je op voor de playbackshow.

carnavalsoptocht Rossum

Geef je op voor carnavalsoptocht in Rossum

Geef je op voor de carnavalsoptocht in Rossum. De optocht is zaterdag 10 februari vanaf 13.30 uur.

Verschillende categorieën

De optocht van ‘n Lesten Stuuver kent meerdere categorieën. Check alle info over de carnavalsoptocht via deze link: info over optocht in Rossum.

Je direct opgeven voor de optocht kan via deze link: opgave optocht.

Vergeet niet het reglement te lezen. Deze geldt voor alle deelnemers aan de optocht in Rossum!

Carnavalsvereniging ‘n Lesten Stuuver nodigt enthousiastelingen uit om deel te nemen aan de kleurrijke optocht met zes verschillende categorieën. Deelnemers kunnen kiezen uit:

 1. Grote wagens: indrukwekkende volgwagens van meer dan 6 meter lang, met een maximale breedte van 3 meter en hoogte van 5 meter.
 2. Kleine wagens: charmante volgwagens tussen de 2,5 en 6 meter lang, eveneens maximaal 3 meter breed en 5 meter hoog.
 3. Grote groepen: voor degenen die liever te voet deelnemen als een grote loopgroep zonder wagen.
 4. Kleine groepen: kleinere loopgroepen zonder wagen bieden een gezellige optie voor kleinere teams.
 5. Een- en tweelingen: voor individuen of duo’s die in de schijnwerpers willen staan.
 6. Basisschool groepen: speciaal voor de jonge carnavalsvierders uit het basisonderwijs.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website van ‘n Lesten Stuuver. Na inschrijving ontvangt men alle benodigde informatie per e-mail, inclusief deelnamenummer en richtlijnen voor de wagenkeuring. Gelieve bij inschrijving de gewenste categorie, contactgegevens, en het aantal deelnemers op te geven. Deelnemers die gerelateerd zijn aan de Hoogheden, worden verzocht dit te vermelden bij inschrijving.

Let op: Alle wagens moeten op maandag 5 februari 2024 gereed zijn voor inspectie door de optochtcommissie. Niet tijdig gekeurde wagens kunnen helaas niet deelnemen aan de optocht. Dit is een uitgelezen kans om creativiteit en gemeenschapsgeest te tonen, dus doe mee en laat het carnaval schitteren!

Marga Leferink

Earestuuver voor Marga Leferink

Marga Leferink uit Rossum wordt dit jaar onderscheiden met de Earestuuver. Deze eer wordt jaarlijks door carnavalsvereniging ’n Lesten Stuuver toegekend aan een persoon die zich langdurig en belangeloos voor de gemeenschap heeft ingezet.

Marga Leferink is tientallen jaren vrijwilliger

Marga’s indrukwekkende vrijwilligersloopbaan in Rossum, Volthe en Lemselo bestrijkt tientallen jaren. Zij staat bekend om haar veelzijdige bijdragen, variërend van het actief zijn bij diverse verenigingen en organisaties tot het vervullen van zowel zichtbare als ondersteunende rollen.

Marga is nu actief bij dameskoor

Haar vrijwilligerswerk begon in 1988 in de parochieraad van de Plechelmusparochie, waar ze tot 2000 verschillende functies bekleedde. Ook was Marga betrokken bij de werkgroep kinderviering voor tien jaar en bij de kindernevendienst voor vijf jaar, waar ze bijdroeg aan diverse vieringen, waaronder Pasen, Kerst en Moederdag. Verder was Leferink lid van het themakoor Tu-Imbe en is ze nu actief bij het dameskoor.

Marga Leferink

Uit handen van de President van ‘n Lesten Stuuver ontvangt Marga Leferink 4 februari de Earestuuver.

24 jaar bestuurslid Zij Actief

In 1989 sloot Marga zich aan bij Zij Actief, waar ze sinds 1999 bestuurslid is en sinds 2012 de rol van secretaresse vervult. Zij Actief is een groep vrouwen die zich richten op ontmoeting, ontspanning, persoonlijke ontwikkeling en empowerment.

Collectant Nierstichting

Sinds 2010 is Marga ook actief bij de werkgroep Laatste zorg, waar ze ondersteuning biedt aan mensen in de parochie die thuis sterven. Daarnaast coördineert ze de jaarlijkse collecte voor de Nierstichting in Rossum, waarbij ze ook zelf langs de deuren gaat.

Voor haar langdurige en toegewijde inzet ontving Marga in 2014 een lintje als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Iedereen welkom bij uitreiking Earestuuver

Carnavalsvereniging ’n Lesten Stuuver eert Marga’s vrijwilligerswerk nu met de Earestuuver. De 44e uitreiking van de Earestuuver vindt plaats op zondag 4 februari vanaf 11:11 uur in Kulturhus de CoCer. Voorafgaand is er een carnavalsviering in de H. Plechelmuskerk om 9.30 uur. Iedereen is van harte welkom om bij beide evenementen aanwezig te zijn.

Meis en Rein jeugdhoogheden De Stuuverkes

Meis en Rein zijn dit jaar de jeugdhoogheden bij De Stuuverkes.

Jeugdprinses Meis Brilhuis woont samen met haar ouders, zusje Suus en broertje Tijs aan de Grotestraat. Meis voetbalt graag.

Jeugdprins Rein Segerink woont samen met zijn ouders en broers Max en Guus aan het Oel’n plein. Rein voetbalt ook graag.

Het motto van dit duo is:

Carnaval met Meis en Rein, daar moet je bij zijn!

jeugdhoogheden De Stuuverkes

Jeugdprinses Meis en Jeugdprins Rein.

gala avonden

Kaartverkoop gala-avonden leden én niet leden

Bereid je voor op een dolle boel met de vier gala-avonden van carnavalsvereniging ‘n Lesten Stuuver! Deze feestelijke avonden staan bol van de humor, muziek en dans, perfect voor iedereen die van een goed feestje houdt. De gala’s vinden plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari, gevolgd door nog meer feestvreugde op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari 2024. En waar? Bij Partycentrum Hutten natuurlijk! De deuren gaan open om 19.00 uur, dus wees er vroeg bij om de beste plek te bemachtigen!

Buuts, Dans en Live Muziek!

Elke avond kun je genieten van geweldige buuts, die je gegarandeerd aan het lachen maken. Dansgroep Caramba zorgt voor swingende intermezzo’s en live optredens van diverse zangers en zangeressen brengen het dak eraf. Kortom, een perfecte mix van humor, dans en muziek!

Leden Eerst, maar Niet-leden Niet Getreurd!

De kaartverkoop start op donderdag 11 januari 2024 bij Partycentrum Hutten. Leden van ‘n Lesten Stuuver krijgen voorrang van 19.00 tot 21.00 uur en kunnen een kaartje bemachtigen voor slechts €5,00 (maximaal 8 per persoon, dus neem je ledenkaart mee!). Ben je geen lid? Geen zorgen, vanaf 21.00 uur zijn niet-leden aan de beurt, en voor €20,00 ben je erbij! Wees snel, want op = op!

Tip van de Redactie

Wil je lid worden en profiteren van de korting? Meld je aan vóór maandag 9 januari 2024. Zo bespaar je niet alleen op je entreekaartje, maar word je ook onderdeel van deze geweldige gemeenschap. Klik hier voor meer info.

Belangrijk om te Weten

 • Locatie: Partycentrum Hutten, Rossum
 • Data: 19, 20, 26, 27 januari 2024
 • Zaal open: 19.00 uur, programma start om 19.45 uur
 • Kaartverkoop voor leden: 11 januari 2024, 19.00 – 21.00 uur
 • Kaartverkoop voor niet-leden: 11 januari 2024, vanaf 21.00 uur
 • Telefonische aanmelding: Na 11 januari, bel Michel Hampsink: 06-12150348

Dus trek je feestelijke outfit aan en kom naar de gala-avonden van ‘n Lesten Stuuver – waar gezelligheid koning is en humor de scepter zwaait! 🎉🎭