playbackshow 'n Lesten Stuuver

Geef je op voor playbackshow op Rosenmontag

Na het succes van vorig jaar gaan we dit jaar uiteraard weer een heuse playbackshow organiseren voor alle kinderen uit ‘t Görtnkeurndoarp die in Rossum of elders op de basisschool zitten. Geef je op voor 6 februari!

 • Playbackshow is maandag 20 februari tijdens kindercarnaval bij partycentrum Hutten. 
 • Aanvang kindercarnaval is 14.15 uur.
 • Aanvang playbackshow is 15.00 uur.

Ben je niet goed in playbacken, maar wel in iets anders wat je wil laten zien, zoals goochelen. Dat kan ook!!

Reglement aanmelding playbackshow

Er kunnen maximaal 16 groepen meedoen.

 • Je kunt je opgeven middels het opgaveformulier die je ouders via
  social schools hebben ontvangen. Op een andere manier deze ontvangen? Dat kan. Stuur een mailtje naar Eline Hartman.
 • Mocht het nodig zijn wordt er in de week erna geloot.
 • Uitgeloot geeft geen rechten voor het jaar erop.
 • Er zijn 5 prijzen te verdelen:
  1e , 2de en 3de prijs, de aanmoedigingsprijs en een prijs voor het
  leukst verklede kind!
 • Elk kind uit Rossum van groep 1 t/m 8 kan zich opgeven, ongeacht
  op welke school het kind zit.
 • De organisatie is in handen van de playbackshowcommissie van
  ’n Lesten Stuuver.
 • Er worden foto’s gemaakt voor onze site en/of socialemediakanalen. Wil je je kind niet op de foto? Dat kan. Meld het aan onze Hoffotografen voor aanvang.

loopgroep pauwervrouwen uit Rossum

Carnavalsoptocht Rossum | Geef je nu op

Nu alle Hoogheden van ‘t Görtnkeurndoarp bekend zijn, is het de hoogste tijd om je snel op te geven voor de Grote Carnavalsoptocht in Rossum. De optocht is zaterdag 18 februari en start vanaf 13.30 uur.

Opgave voor deelneming aan de optocht is mogelijk tot en met vrijdag 10 februari 2023 via het aanmeldingsformulier!

Categorieën optocht

De optocht kent de volgende categorieën:

 • Grote wagens: een volgwagen langer dan 6 meter, max 3 meter breed en 5 meter hoog.
 • Kleine wagens: een volgwagen langer dan 2,5 meter en korter dan 6 meter, max 3 meter breed en max 5 meter hoog.
 • Grote groepen: 10 personen of meer.
 • Kleine groepen: 3 t/m 9 personen.
 • Een-tweelingen: 1 of 2 personen.
 • Jeugd: kinderen die op de basisschool zitten.
buutreedner gala lesten stuuver

Kaartverkoop gala | nieuwe zaalindeling

Er staan weer 4 knotsgekke gala-avonden op het programma van cv ‘n Lesten Stuuver. De buuts, zang én dans staan centraal, maar we denken ook aan de gezelligheid voor aanvang, tijdens de pauzes en na afloop. Vandaar een nieuwe zaalindeling. Lees verder onder het kader.

Belangrijke data
Kaartverkoop gala voor leden ‘n Lesten Stuuver, donderdag 19 januari, vanaf 19.00 uur tot 22.00 uur bij Hutten. Leden betalen €5 per entreebewijs. Je kunt ter plekke lid worden van onze vereniging!
Kaartverkoop gala voor niet-leden, zondag 22 januari, vanaf 11.00 uur tot 12.00 uur bij Hutten. Niet-leden betalen €15 per entreebewijs.
Gala’s 2023 zijn 27, 28 januari en 3, 4 februari. Aanvang 19.45 uur. Zaal open: 19.00 uur.
Check het reglement voor kaartverkoop gala. Klik hier voor de regels.

Nieuwe zaalindeling; voor iedereen wat wils

We hebben een nieuwe zaalindeling. Zie afbeelding hieronder. Wie wil kan zitten aan de lange tafels vooraan bij het podium. Wie met een groepje bij elkaar wil zitten aan 1 tafel kan kiezen voor de plekken midden in de zaal. Achterin de zaal staan praattafels met barkrukken. Voor ieder wat wils dus!

zaalindeling gala lesten stuuver

Nieuwe zaalindeling voor gala van cv ‘n Lesten Stuuver.

Opkomst 58e Hoogheid; zaterdag 7 januari

We kunnen weer! Zaterdag 7 januari presenteren wij onze 58e Hoogheid van ‘t Görtnkeurndoarp.

Het feest begint om 20.00 uur bij partycentrum Hutten. Om 21.11 uur springt de kersverse Hoogheid uit de steek. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Nieuwe dansgroep Caramba

Tijdens het Prinsenbal kan iedereen ook kennismaken met de nieuwe dansgroep Caramba. Uiteraard ontbreekt Hofkapel Melomanie ook niet.

Tot komende zaterdag.

Prinsraden

Oh ja. Denk je te weten wie de nieuwe Prins wordt? Doe dan mee met Prinsraden. Klik hier voor meer info. Raden kan tot zaterdag 7 januari, 15.00 uur. Winnaar wordt dezelfde avond bekend gemaakt.

Prinsraden | Wie wordt de 58e Hoogheid

Wie o wie wordt de 58e Hoogheid van ‘n Lesten Stuuver? Doe mee met Prinsraden en maak kans op €55. Prijsuitreiking tijdens Prinsenbal, 7 januari bij Hutten. Ben je er dan niet, dan brengt de kersverse prins(es) je persoonlijk de prijs.

Meedoen met Prinsraden kan op 2 manieren

Je kunt op 2 manieren meedoen met Prinsraden. In onder andere de cafés in Rossum staat het welbekende bakje. Vul op het papiertje de naam (of namen) in van de persoon waarvan jij denkt dat hij/zij de scepter zwaait tijdens carnaval 2023. Vergeet niet het geld én het papiertje in de envelop te doen en in het kistje te stoppen. Met een papiertje kost 1 keer raden €2 en 3 keer raden €5.

Kom je niet in het café? Geen probleem. Je kunt ook middels Tikkie meedoen. Scan hieronder de QR-code. Vergeet niet bij + Berichtje toevoegen? de naam van de Hoogheid in te vullen! Kun/wil je niet scannen? Klik dan op deze link om middels Tikkie mee te doen met Prinsraden. Via Tikkie kun je per keer 1 naam invullen!! Kosten per keer €2.

Hieronder een foto met allemaal hints over de nieuwe Hoogheid 2023 van ‘t Görtnkeurndoarp.

Laat je mening, ideeën, suggesties horen !!!

Weliswaar geen carnavals gerelateerd bericht, maar wel belangrijk voor ons Dorp Rossum!!

Beste inwoners van Rossum, Lemselo en Volthe,
Zoals je wellicht gelezen of gehoord hebt is de werkgroep “Kerkgebouw Rossum” bezig om de toekomst van ons kerkgebouw richting te geven. De werkgroep wil dit niet alleen doen maar juist samen met alle inwoners van Rossum, Lemselo en Volthe.

De leden van de werkgroep dragen het kerkgebouw een warm hart toe en willen het kerkgebouw graag voor de toekomst behouden. Belangrijk te weten is, in hoeverre eenieder dit gevoel deelt en hoe groot het draagvlak is om het kerkgebouw in Rossum te behouden.

Verder willen we onderzoeken welke functie(s) het kerkgebouw in de toekomst mogelijk zou kunnen gaan vervullen. Dit is geen eenvoudige opgave en alle ideeën en suggesties zijn hierbij welkom.

Samen willen we nadenken over het hart van Rossum.

De enquête wordt gehouden om een eerste beeld te krijgen van hoe de inwoners van Rossum, Lemselo en Volthe over de toekomst van het kerkgebouw denken. Alle inwoners van 16 jaar en ouder worden gevraagd de enquête persoonlijk in te vullen. Dit kan met dit schriftelijke exemplaar maar ook digitaal via deze site, de site van de dorpsraad (www.dorpsraadrossum.nl) of de geloofsgemeenschap Rossum (www.geloofsgemeenschap-Rossum.nl) of door onderstaande qr-code te scannen met je telefoon.

Ga HIER naar de digitale versie van de enquête, of scan de QR-code

QR-code_enquete_kerk.jpg

Het schriftelijke exemplaar kan ingeleverd worden bij CoCer of achter in de kerk. Op deze locaties zijn ook enquêtes op te halen.

Op basis van dit eerste beeld gaat de werkgroep verder. We willen in de herfst en winter persoonlijk met belangstellenden in gesprek om ideeën en suggesties verder uit te werken. Uiteraard willen we daarbij zoveel mogelijk inwoners betrekken, dit omdat we een breed draagvlak belangrijk vinden.

kerk_Rossum_binnen.jpg

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 12 september

Aan de leden van ‘n Lesten Stuuver,

Hierbij nodigen wij je uit voor de jaarvergadering op maandag 12 september aanstaande. Deze vindt plaats in de kelder van Cafetaria & Chinees Eetcafé Jimmy. Aanvang is 20.00 uur.

Agenda Algemene Ledenvergadering cv ‘n Lesten Stuuver, 12 september 2022.

Info over carnavalsoptocht Rossum zaterdag 9 april

Met trots zeggen we dat we als vereniging de enige zijn in gemeente Dinkelland met een carnavalsoptocht. Iedereen is uiteraard van harte welkom om deze te bekijken. Even praktische informatie. Parkeer niet in de straten van de route!! Kom je niet uit Rossum, maar wil je de optocht bekijken? Parkeren kan bijvoorbeeld op complex voetbalvereniging RSC, parkeerplaats partycentrum Hutten of aan rand van het dorp. Op het Thijplein is het NIET mogelijk om te parkeren!

Carnavalsoptocht Rossum, 9 april, aanvang 13.30 uur

De optocht in het dorp is zaterdag 9 april. Aanvang 13.30 uur. Deelnemers stellen zich op via de Grotestraat (inrijden vanaf kant Ootmarsum). Start optocht is voor partycentrum Hutten, vervolgens richting het Thijplein. Zie hieronder de route. Route op je mobiel zien? Dat kan: klik hier voor de digitale route carnavalsoptocht Rossum. Of scan de QR-code op onderstaande afbeelding.

Klik hier voor pdf van onderstaande afbeelding.

Route carnavalsoptocht ‘n Lesten Stuuver, Rossum.