Earestuuver voor St. Henricus

Ondanks alle coronaperikelen reiken we wel een Earestuuver uit. Waardering uitspreken en mensen in het zonnetje zetten doet altijd goed, zeker in deze tijd. De Earestuuver wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich langdurig vrijwillig inzet voor de gemeenschap.

Dit jaar ontvangt geen persoon, maar een vereniging de Earestuuver. Naast een onderscheiding, is er speciaal een Earestuuver in groot formaat gemaakt.

St. Henricus ruim een eeuw midden in onze samenleving

Het bestuur van ‘n Lesten Stuuver heeft unaniem besloten dat de Earestuuver dit jaar toekomst aan Muziekvereniging St. Henricus. Deze muziekvereniging staat al ruim een eeuw midden in onze samenleving. De vereniging heeft niet alleen een sociale betekenis, maar ook een maatschappelijke. Zij is een verbindingspunt tussen allerlei mensen en verenigingen. Het hele jaar door repeteren de leden van alle leeftijden fanatiek. Men weet jong en oud aan zich te binden. De vereniging heeft onze gemeenschap meermaals op een fantastische manier vertegenwoordigd.
Je hoeft maar te bellen en de muziekvereniging staat klaar voor anderen in ‘t Görtnkeurndoarp. Met jubilea en huldigingen van dorpsgenoten en van Rossumse verenigingen, de Sinterklaasintocht en met de kermisweekenden zorgen zij voor een muzikale bijdrage. Met de vele concerten die zij jaarlijks organiseren zorgt deze vereniging voor veel reuring in het dorp. Natuurlijk niet te vergeten de theaterspektakels van de afgelopen jaren en Taptoe Twente. Onze Hofkapel Melomanie bestaat ook uit allemaal leden van de St. Henricus.
Vanwege corona was de uitreiking in besloten kring. Wanneer het allemaal weer kan, gaan we er gigantisch op proosten!!!

President Michel Broenink reikt de Earestuuver uit aan Eric Beijerink, voorzitter van muziekvereniging St. Henricus.

Corona-update: Earestuuver en we gaan vlaggen

Eind december hadden wij nog goede hoop dat er in februari activiteiten plaats konden vinden.
Helaas is dit niet mogelijk vanwege de maatregelen omtrent het Covid-19-virus.
Als vereniging streven wij er altijd naar om waardige activiteiten te organiseren, die ook nog eens tot hun recht komen. Dit is nu niet mogelijk en daarom hebben wij dit moeilijke besluit moeten nemen. De gezondheid van iedereen staat voorop!

Dit jaar wel een Earestuuver en we gaan vlaggen

De Earestuuver zal dit jaar wel uitgereikt worden, maar uiteraard in aangepaste vorm. De Griepstuuver zal in de week voor het carnavalsweekend verspreid worden.
Tevens kan het vlaggen doorgaan. Wat was dit vorig jaar een fantastisch gezicht! Wij vragen iedereen om de vlag uit te hangen vanaf vrijdag 12 februari t/m maandag 15 februari. Ondanks dat er geen carnavalsactiviteiten plaatsvinden, staan wij op deze manier toch even stil bij het carnavalsweekend van 2021.

Blijf gezond en let op elkaar!

Alle woningen in Rossum, Volthe en Lemselo gaan vlaggen tijdens het carnavalsweekend.

 

Corona-update: Hoogheden Pepijn en Rick treden nog niet af

Prins Pepijn en Adjudant Rick langstzittende Hoogheden

Triest nieuws. Komend carnavalsseizoen worden er geen nieuwe Hoogheden benoemd in ’t Görtnkeurndoarp. Ook grote activiteiten, zoals de optocht, gaan niet door. Dit alles heeft te maken met corona. Het goede nieuws is wel dat Prins Pepijn en Adjudant Rick de langstzittende Hoogheden worden van ’n Lesten Stuuver. Het afreden van dit stel zou normaal halverwege november dit jaar plaatsvinden, maar dat kan dus niet doorgaan. Het aftreden van dit jubelkoppel staat nu gepland in november 2021.

Lees verder onder de foto.
Prins Pepijn en adjudant Rick van 'n Lesten Stuuver

Prins Pepijn en Adjudant Rick tijdens de fotoshoot bij Carla Scholten Linde in december 2019.

Wat kan en mag proberen we te organiseren

Maandag 28 september jongstleden vond de Algemene Ledenvergadering plaats. In overleg met alle aanwezige commissieleden is besproken dat we proberen het een en ander wel te organiseren voor komend carnavalsseizoen. Uiteraard met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen. De galacommissie bekijkt of ze op een ludieke manier voor de dag kunnen komen. Wellicht dat het wel mogelijk is om iets te doen voor de kinderen tot 13 jaar. Wel een Earestuuver? Een aangepaste Carnavalsviering? We weten het allemaal nog niet, maar we houden jullie op de hoogte.

Contributie jeugdleden van €7 naar €10

De ledenvergadering heeft ook besloten dat de contributie van de jeugdleden gelijk wordt getrokken met de contributie van leden vanaf 18 jaar (€10 per persoon). Eind dit jaar wordt de contributie voor 2021 middels automatische incasso geïnd.  

President 'n Lesten Stuuver

President Martijn ter Horst overhandigt de voorzittersketting aan de nieuwe president van ‘n Lesten Stuuver, Michel Broenink (l.).

Bestuurswisselingen: nieuwe President

Tijdens de Algemene Ledenvergadering vonden er enkele bestuurswisselingen plaats. Jos Horsthuis en Yvonne Hartman hebben helaas afscheid genomen van het bestuur. Via deze weg nogmaals: dank voor de tomeloze inzet!

De ledenvergadering heeft Michel Broenink en Richard Senger benoemd tot bestuursleden van de vereniging. Het inmiddels langstzittende bestuurslid Christiaan ter Horst heeft aangegeven nog eens voor 4 jaar deel uit te willen maken van het bestuur.

Na 11 jaar heeft Martijn ter Horst de voorzittershamer overgedragen aan Michel Broenink. Martijn blijft in het bestuur.

Omdat penningmeester Jolanda Smellink in september 2021 stopt loopt nu al op de achtergrond Monique Bossink mee in het bestuur. Als de ledenvergadering in september 2021 ermee instemt is Monique dan officieel penningmeester van ’n Lesten Stuuver.

’t Görtnkeurndoarp in Guinness Book of Records

Wat hebben we een geweldig jubileumjaar gehad. Prachtige feesten, cadeau voor iedereen in de vorm van vlaggen en bijvoorbeeld de receptie. Onlangs hebben we ook te horen gekregen dan wij officieel in het Guinness Book of Records staan met de langste polonaise ter wereld (qua afstand; 25 kilometer)!!

Ereleden en Lid van Verdienste ‘n Lesten Stuuver

Vier ereleden

‘n Lesten Stuuver heeft nu 4 ereleden. Het gaat om wijlen Willem Schelberg, Marinus Maseland, Hennie oude Nijhuis en wijlen pastor Michiel Zeinstra.

Daarnaast heeft de vereniging een Erevoorzitter, namelijk oprichter Gerard Voorpostel. Wijlen Herman ter Pelle is in het verleden benoemt tot Grootvorst van ‘n Lesten Stuuver.

Lid van Verdienste

Vanwege hun inzet heeft ‘n Lesten Stuuver ook een aantal ‘Lid van Verdienste’. Het gaat om Frans Hamse (1987), Tonny Pegge (1995), Hennie Oosterbroek (1996), Hennie oude Nijhuis (2000), Tonny Braakhuis (2005), Alfons Hobbelink (2012), Ben Deterink (2013), Henk Roesthuis , Jan Pross (2016) en Martijn ter Horst (2020). 

 

Stem op ons met Rabo ClubSupport

Ook dit jaar doen wij mee als vereniging aan het ondersteuningsprogramma van de Rabobank voor clubs en verenigingen. Laat je stem niet verloren gaan. Stem op ons en andere verenigingen uit Rossum! 

Stemmen kun je doen via de Rabobank-app op je telefoon. Je kunt ook online stemmen via de site van de Rabobank. Door in te loggen in de app of op de site kun je stemmen via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’. Klik daarna op Rabo ClubSupport.

Hieronder alle deelnemers uit Rossum. De keuze is reuze, nadat je maximaal 2 stemmen (van de 5) op ons hebt uitgebracht…. 😉 

Deelnemers Rabo ClubSupport

Hierboven alle deelnemers Rabo ClubSupport uit Rossum.

‘n Lesten Stuuver in Guinness Book of Records

We staan erin!!! Het is ons gelukt! Sinds vrijdag 2 oktober staat ‘n Lesten Stuuver in Guinness Book of Records

Langste polonaise qua afstand

In 2020 bestaat ‘n Lesten Stuuver 55 jaar en dat was de reden om een recordpoging te doen. Een groep van 12 vrijwilligers hebben op zaterdag 22 februari van 6.30 uur tot 14.00 uur een polonaise gelopen. Er is een afstand afgelegd van 25 kilometer. Het vorige record stond op iets meer dan 18 kilometer. 

overzicht route langste polonaise

Een prachtige luchtfoto, gemaakt tijdens wereldrecordpoging langste polonaise.

De groep van twaalf bestond uit: Mayra Westerhof, Jet Nolten, Lotte Horsthuis, Eva Weusthof, Marc Smellink, Anouk Wienk, Thomas Weusthof, Sophie Kokhuis, Rowèl Hesselink, Jorien Nolten, Anne olde Hanter en Marèl Scholten.

Daarnaast waren vele vrijwilligers erbij betrokken om alles goed vast te leggen, conform de regels van Guinness Book of Records. Een speciaal dank richting Bertus olde Hanter, Tonny Braakhuis, Rob Nolten en Michel Letteboer!

Veel aandacht in de media

Vele media schonken aandacht aan het wereldrecord. Luister het fragment bij Twente FM. Ook de Tubantia en RTV Oost schreven over deze wereldprestatie. 

Corona: Geen prins met carnaval 2021

Snik, snik. Helaas… Carnaval 2021 zal anders verlopen vanwege corona, maar wij doen er alles aan om, conform de coronaregels, toch nog enigszins carnaval te vieren in ‘t Görtnkeurndoarp 💪💪💪
Hieronder een gezamenlijk persbericht namens alle verenigingen in Gemeente Dinkelland.
 

Carnavalsverenigingen op zoek naar alternatieven

De Dinkellandse carnavalsverenigingen zijn samen met de gemeente Dinkelland tot het besluit gekomen dat de carnavalsviering er anders uit komt te zien dit jaar. Er komen in het carnavalsseizoen 2021 geen hoogheden, geen grote optochten en geen grote feestavonden. Er wordt gezamenlijk gekeken naar welke alternatieven er zijn.
 
“De huidige richtlijnen hebben ook ons uiteraard aan het denken gezet”, geeft vertegenwoordiger van de Dinkellandse verenigingen Silvia Morshuis aan. In een gezamenlijk overleg tussen de verenigingen en de gemeente is het besluit genomen het carnavalsseizoen aan te passen. “In de gemeente Dinkelland kennen we een uitbundig carnavalsseizoen en hebben we veel actieve verenigingen. Carnaval kenmerkt zich door de vele mensen dicht op elkaar en dat is op dit moment niet verantwoord”, geeft burgemeester John Joosten aan.
“We gaan voor een aangepast seizoen dit jaar. We weten dat dit besluit voor velen een teleurstelling is, maar als verenigingen vinden wij dat de gezondheid van iedereen ten allen tijde voorop hoort te staan. Uiteraard zullen wij niet stilzitten en we hopen dat er, rekening houdend met de op dat moment geldende actuele richtlijnen, mogelijkheden zijn om activiteiten te organiseren. Dit gaan wij in nauw overleg en in samenwerking met de gemeente Dinkelland doen,” licht Silvia Morshuis toe. “Deze instelling van de verenigingen juichen we toe. Door de huidige richtlijnen zijn er bepaalde dingen niet mogelijk, maar er kan ook zeker veel wel. We werken graag mee aan de alternatieven die worden bedacht door de verenigingen. We blijven met elkaar in gesprek”, vertelt burgemeester John Joosten. Via de sociale media kanalen van de verenigingen kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom carnaval 2021.

Algemene ledenvergadering: nieuwe datum en locatie

De algemene ledenvergadering voor leden van ‘n Lesten Stuuver wordt niet gehouden op maandag 14 september. De vergadering is verplaatst naar maandag 28 september, aanvang 20.00 uur.

Niet bij ‘t Peuleke, maar in de kelder bij Jimmy’s

De locatie van de algemene vergadering is ook aangepast, zodat we beter de coronamaatregelen kunnen naleven. De vergadering wordt gehouden in de kelder van eetcafé Jimmy.

Hieronder de agenda.

Corona: eind dit jaar beslissing over carnaval 2021

Het is te vroeg om nu al definitief te besluiten om carnaval 2021 (deels) af te blazen. Dit is in het kort de reactie van ’n Lesten Stuuver met betrekking tot de coronacrisis . We krijgen veel vragen van leden die willen weten of we al een beslissing hebben genomen over carnavalsseizoen 2021. Vandaar deze reactie. Wel of geen hoogheden in 2021? Wel of geen activiteiten, zoals een optocht? Het is nog veel te vroeg om daarover iets zinnigs te zeggen.

Voorbereidingen begonnen

Vooralsnog zijn alle voorbereidingen begonnen. Het nieuwe koppel staat al te popelen, maar beseft ook dat carnaval 2021 anders kan gaan verlopen dan dat we gewend zijn.

We zijn nu grofweg 3 maanden verder nadat de ‘intelligente’ lockdown werd ingevoerd. Maatregelen worden nu versoepeld en mensen die willen kunnen op vakantie. Niemand kan voorspellen hoe de situatie eind dit jaar is. ’n Lesten Stuuver werkt daarom op de achtergrond rustig  door aan het programma 2021.

Beleid overheid is leidend

Er zijn verschillende scenario’s te bedenken. De meest ideale: alles kan en mag weer. Een ander scenario: activiteiten kunnen doorgaan maar dan in aangepaste vorm of activiteiten moeten afgelast worden. Het meest zwarte scenario is dat carnaval afgelast wordt, omdat de overheidsregels dat niet toelaten. Laten we helder zijn: we respecteren uiteraard altijd het overheidsbeleid omtrent corona.

Raadpleging leden en nieuwe hoogheden

Eind dit jaar zullen we, in samenspraak met de nieuwe hoogheden en (commissie)leden, beslissen wat we gaan doen. We kijken niet naar wat niet mogelijk is, maar focussen ons op wat wél kan. We organiseren zoveel meer dan alleen feestavonden. Denk aan de carnavalsviering in de kerk, kindercarnaval met de jeugdhoogheden, bezoek ouderen, de carnavalsoptocht, gala’s, et cetera. Carnavalisten zijn creatieve mensen die ook, binnen de dan geldende regels, iets kunnen organiseren voor jong en oud.

Kortom: we wachten nog zo’n 4 à 5 maanden en komen dan met een beslissing op basis van de coronaregels die dan gelden. Blijf rustig én gezond.

Martijn ter Horst

President ’n Lesten Stuuver

BESTELLEN JUBILEUMBOEK (2e DRUK) KAN TOT 2 MAART 2020 !!

Bestel nu het jubileumboek: 55 jaar carnaval in Rossum!!

We overwegen een 2e druk van ons mooie jubileumboek. De limiet is minimaal 100 boeken. Het boek kan worden besteld via het formulier Jubileumboek op onze site.

Doe het snel want dan weten we hoeveel boeken we moeten laten drukken.

Wereldprestatie lopers tijdens recordpoging “longest distance danced in a conga line”

   

Zaterdag 22 februari 2020 heeft een groep van 12 lopers in het kader van het 55 jarig jubileum van ‘n Lesten Stuuver geprobeerd een nieuwe record voor het Guinness Book of Records neer te zetten. De officiële titel is  “longest distance danced in a conga line” wat inhoud dat ze op de maat van de muziek met een bepaald pasje een zo groot mogelijke afstand moeten afleggen in polonaise vorm. Het officiële record staat nu nog op 18,224 km. Daarnaast is er nog een groep is Engeland wachtende op de toekenning van hun gelopen record van 22,4 Km.

Record gezet op precies  25 km

Rossum zal Rossum niet zijn dat er natuurlijk geprobeerd is om daar overheen te gaan.
Na het lopen van 100 rondes van 250 meter op het sportcomplex van v.v. RSC in iets meer dan 7 uur (incl. pauzes) stond de teller precies op een trotse 25 km. Een geweldige prestatie door een enthousiaste groep die zich niet door de harde wind en een bui regen van de wijs liet brengen. Binnenkort wordt al het bewijsmateriaal opgestuurd en daarna is het 12 weken wachten op antwoord of het record wordt toegekend.

 

De trotse lopers:
Achterste rij vlnr: Mayra Westerhof, Jet Nolten, Lotte Horsthuis, Eva Weusthof, Marc Smellink, Anouk Wienk en Thomas Weusthof.
Voorste rij vlnr: Sophie Kokhuis, Rowel Hesselink, Jorien Nolten, Anne Olde Hanter en Marel Scholten.