Earestuuver voor Bertus olde Hanter

Bertus olde Hanter uit Lemselo ontvangt dit jaar de Earestuuver. Carnavalsvereniging ’n Lesten Stuuver reikt elk jaar dit eremetaal uit aan iemand die jarenlang belangeloos klaarstaat voor de gemeenschap.
Bertus is al tientallen jaren actief in Rossum, Volthe en Lemselo als vrijwilliger. Hij heeft een uitgebreide cv. Nog steeds is hij bijna dagelijks actief voor meerdere verenigingen en organisaties is het dorp. Zowel op de voorgrond als op de achtergrond.

Voetbalvereniging RSC en dweilorkest Lavasjkierie

Jaren was Bertus secretaris en wedstrijdsecretaris voor voetbalvereniging RSC. Daarnaast vervulde hij diverse rollen binnen deze vereniging. U vraagt, Bertus draait. Hij doet én kan werkelijk alles.
Bij blaaskapel Lavasjkierie uit Lemselo is hij één van de oprichters. Vanaf 1995 tot heden speelt hij niet alleen verschillende instrumenten, maar bekleedt hij ook diverse bestuursfuncties. Hij is inmiddels bij dit dweilorkest al 26 jaar voorzitter, secretaris én penningmeester.

Geloofsgemeenschap Rossum

Binnen de geloofsgemeenschap van Rossum is Bertus ook zeer actief. In het verleden stond hij letterlijk dag en nacht klaar voor pastor Zeinstra als de computer het niet werkte of anderszins technische zaken in de woning van de pastor of in de kerk. Twee jaar geleden heeft Bertus de livestream voor de kerkdiensten in Rossum opgezet. Door de coronapandemie was het tijdelijk niet mogelijk om live bij de kerkdiensten aanwezig te zijn. Mede door Bertus hebben wekelijks honderden mensen uit het dorp én daarbuiten een dienst kunnen volgen.

Vaste kracht achter de schermen bij ‘n Lesten Stuuver

Bij carnavalsvereniging ’n Lesten Stuuver is Bertus ook al ruim 10 jaar vrijwilliger. Bertus was in 2011 hoogheid. In 2020 was Bertus direct betrokken bij de jubileumcommissie van ’n Lesten Stuuver. Hij was één van de kartrekkers tijdens de recordpoging voor het Guinness book of records. ’n Lesten Stuuver staat nu in dit boek met een wereldrecord “longest distance danced in conga line”. Daarnaast staat hij al jaren de galacommissie bij als het gaat om technische zaken.

Webmaster van vele Rossumse sites

Al vele jaren is Bertus de ‘webmaster’ van meerdere sites van verenigingen en organisaties in het dorp. Vraag Bertus iets en hij doet het, zoals foto’s, filmpjes en reportages maken voor de websites. Iedereen in het dorp kan een beroep op hem doen. Ook al heeft Bertus geen tijd, dan maakt hij wel tijd.

Uitreiking Earestuuver zondag 3 april

Carnavalsvereniging ‘n Lesten Stuuver wil zijn vrijwilligerswerk graag verzilveren in de vorm van een Earestuuver. Uitreiking van de 42e Earestuuver is zondag 3 april vanaf 11:11 uur in kulturhus de CoCer. Daarvoor is de carnavalsviering in de H. Plechelmuskerk vanaf 9.30 uur. Wie zich geroepen voelt is op beide bijeenkomsten van harte welkom.