Marga Leferink

Earestuuver voor Marga Leferink

Marga Leferink uit Rossum wordt dit jaar onderscheiden met de Earestuuver. Deze eer wordt jaarlijks door carnavalsvereniging ’n Lesten Stuuver toegekend aan een persoon die zich langdurig en belangeloos voor de gemeenschap heeft ingezet.

Marga Leferink is tientallen jaren vrijwilliger

Marga’s indrukwekkende vrijwilligersloopbaan in Rossum, Volthe en Lemselo bestrijkt tientallen jaren. Zij staat bekend om haar veelzijdige bijdragen, variërend van het actief zijn bij diverse verenigingen en organisaties tot het vervullen van zowel zichtbare als ondersteunende rollen.

Marga is nu actief bij dameskoor

Haar vrijwilligerswerk begon in 1988 in de parochieraad van de Plechelmusparochie, waar ze tot 2000 verschillende functies bekleedde. Ook was Marga betrokken bij de werkgroep kinderviering voor tien jaar en bij de kindernevendienst voor vijf jaar, waar ze bijdroeg aan diverse vieringen, waaronder Pasen, Kerst en Moederdag. Verder was Leferink lid van het themakoor Tu-Imbe en is ze nu actief bij het dameskoor.

Marga Leferink

Uit handen van de President van ‘n Lesten Stuuver ontvangt Marga Leferink 4 februari de Earestuuver.

24 jaar bestuurslid Zij Actief

In 1989 sloot Marga zich aan bij Zij Actief, waar ze sinds 1999 bestuurslid is en sinds 2012 de rol van secretaresse vervult. Zij Actief is een groep vrouwen die zich richten op ontmoeting, ontspanning, persoonlijke ontwikkeling en empowerment.

Collectant Nierstichting

Sinds 2010 is Marga ook actief bij de werkgroep Laatste zorg, waar ze ondersteuning biedt aan mensen in de parochie die thuis sterven. Daarnaast coördineert ze de jaarlijkse collecte voor de Nierstichting in Rossum, waarbij ze ook zelf langs de deuren gaat.

Voor haar langdurige en toegewijde inzet ontving Marga in 2014 een lintje als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Iedereen welkom bij uitreiking Earestuuver

Carnavalsvereniging ’n Lesten Stuuver eert Marga’s vrijwilligerswerk nu met de Earestuuver. De 44e uitreiking van de Earestuuver vindt plaats op zondag 4 februari vanaf 11:11 uur in Kulturhus de CoCer. Voorafgaand is er een carnavalsviering in de H. Plechelmuskerk om 9.30 uur. Iedereen is van harte welkom om bij beide evenementen aanwezig te zijn.