Earestuuver voor St. Henricus

Ondanks alle coronaperikelen reiken we wel een Earestuuver uit. Waardering uitspreken en mensen in het zonnetje zetten doet altijd goed, zeker in deze tijd. De Earestuuver wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich langdurig vrijwillig inzet voor de gemeenschap.

Dit jaar ontvangt geen persoon, maar een vereniging de Earestuuver. Naast een onderscheiding, is er speciaal een Earestuuver in groot formaat gemaakt.

St. Henricus ruim een eeuw midden in onze samenleving

Het bestuur van ‘n Lesten Stuuver heeft unaniem besloten dat de Earestuuver dit jaar toekomst aan Muziekvereniging St. Henricus. Deze muziekvereniging staat al ruim een eeuw midden in onze samenleving. De vereniging heeft niet alleen een sociale betekenis, maar ook een maatschappelijke. Zij is een verbindingspunt tussen allerlei mensen en verenigingen. Het hele jaar door repeteren de leden van alle leeftijden fanatiek. Men weet jong en oud aan zich te binden. De vereniging heeft onze gemeenschap meermaals op een fantastische manier vertegenwoordigd.
Je hoeft maar te bellen en de muziekvereniging staat klaar voor anderen in ‘t Görtnkeurndoarp. Met jubilea en huldigingen van dorpsgenoten en van Rossumse verenigingen, de Sinterklaasintocht en met de kermisweekenden zorgen zij voor een muzikale bijdrage. Met de vele concerten die zij jaarlijks organiseren zorgt deze vereniging voor veel reuring in het dorp. Natuurlijk niet te vergeten de theaterspektakels van de afgelopen jaren en Taptoe Twente. Onze Hofkapel Melomanie bestaat ook uit allemaal leden van de St. Henricus.
Vanwege corona was de uitreiking in besloten kring. Wanneer het allemaal weer kan, gaan we er gigantisch op proosten!!!

President Michel Broenink reikt de Earestuuver uit aan Eric Beijerink, voorzitter van muziekvereniging St. Henricus.