Prinses Rieks en Adjudant Leeuws Hoogheden ‘n Lesten Stuuver

Prinses Rieks en Adjudant Leeuws. – Foto: Carla Scholten Linde

Toet toet, Hier zijn ze dan. Het 57e koppel van ‘n Lesten Stuuver. Prinses Rieks en Adjudant Leeuws zwaaien dit jaar de scepter in ‘t Görtnkeurndoarp. Motto van het duo: Gen stress, wie bint prinses.

Enige Hoogheid van gemeente Dinkelland

Een bijzonder carnaval dit jaar in Rossum en niet alleen omdat ’n Lesten Stuuver als enige vereniging in de gemeente Dinkelland een hoogheid levert. Voor het eerst in de historie van de vereniging staan namelijk twee dames aan het roer.

Prinses Rieks is geen onbekende in het dorp. Marieke Wijering (43), dat is haar echte naam, is mede-eigenaar van partycentrum Hutten in Rossum, samen met Reinold en Judith Hutten. Marieke is geboren in Losser, maar verhuisde naar Rossum toen ze 19 was en begon te werken in het café. Hobby’s van de kersverse prinses zijn saxofoon spelen, zingen, fietsen, feestvieren en dansen op de stamtafel. Tijdens de lockdown is ze gaan werken als vrijwilligster bij Villa Volthe. Op deze locatie in het buitengebied van Rossum is een dagvoorziening voor mensen met alzheimer/dementie. Daarnaast is ze in dezelfde periode gaan werken bij Overledenen Zorg Nederland (OZN) tot het café weer open kon. 

Prinses Rieks wordt gedurende dit carnaval bijgestaan door haar vriendin Leonie Leferink (39). Leonie woont in Volthe samen met oud-Prins Roy Scholten. Ze hebben samen twee kinderen: Stijn (11) en Lynn (9). Overdag werkt adjudant Leeuws op de dagvoorziening bij Gereia. In de avond stort ze zich in het feestgedruis achter de bar bij Hutten. Hobby’s van de adjudant zijn wandelen, netflixen en eveneens dansen op de stamtafel.

Proklemasie Prinses Rieks en Adjudant Leeuws

Proklemasie cv ‘n Lesten Stuuver 2022 van Prinses Rieks en Adjudant Leeuws.

Klik hier voor een pdf van de Proklemasie 2022