vlaggen rossum

Vlaggerdeflapperd! Rossum maakt zich op voor een vlaggenrijk carnavalsweekend!

De straten van ‘t Görtnkeurndoarp staan op het punt om in een zee van rood en blauw te veranderen, want carnavalsvereniging ‘n Lesten Stuuver roept alle inwoners op om hun dorpstrots te tonen door het hele weekend de vlag uit te hangen!

We gaan vlaggen van vrijdag 9 t/m maandag 12 februari

Met carnaval voor de deur, van 9 tot en met 12 februari, is het tijd om de unieke Rossum-vlag, die symbool staat voor onze gemeenschap en haar tradities, in ere te houden. Deze traditie, die begon toen ‘n Lesten Stuuver haar 55-jarig jubileum vierde, zorgt ervoor dat ons dorp elk jaar transformeert in een kleurrijk tafereel, met de afbeelding van onze kerk en de gerstemaaier die fier wapperen in de wind.

Vlag kwijt of nooit gehad? Hup hup naar Paul

Echter, voor wie zijn vlag kwijt is of misschien nog nooit de eer heeft gehad er één te bezitten, is er goed nieuws! Paul van Benthem IJzerwaren, bekend als de winkel waar je alles kunt vinden van een simpele schroef tot een linksomdraaiende schroevendraaier, heeft nu ook de officiële Rossum-vlaggen in de verkoop. Dus geen excuus meer; het is tijd om die vlag te hijsen en te laten zien dat de carnavalsgeest meer dan ooit leeft in ‘t Görtnkeurndoarp!

Het is een prachtige manier om onze verbondenheid en feestvreugde te tonen

“We willen iedereen aanmoedigen om mee te doen en onze straten te versieren met de rood en blauwe vlaggen,” zegt een woordvoerder van ‘n Lesten Stuuver. “Het is een prachtige manier om onze verbondenheid en feestvreugde te tonen. En wie weet, misschien komt de carnavalscommissie wel langs voor een verrassingsbezoek bij de huizen met de meest creatieve vlaggenpresentaties!”

Dus, Rossumers, laat je creativiteit de vrije loop, hang die vlag uit, en maak je klaar voor een onvergetelijk carnavalsweekend vol vreugde, kleur en gemeenschapszin. Vlaggerdeflapperd, laat die vlaggen maar wapperen!

Programma carnavalsweekend

Hieronder in het kort het programma van komend weekend. Tot dan! Check hier voor het complete programma carnaval in Rossum.

programma carnaval rossum

Een verkorte weergave van het programma carnavalsweekend 2024.